Babka z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • cukier drobny

    1 szklanka
  • mąka

    1/5 szkl
  • proszek do pieczenia łyżka

  • margaryna

    3/4 kostki
  • mak

    3/4 szk
  • kakao

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka z cukrem, dodać żółtka. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać rozpuszczoną margarynę. Ciasto podzielić na 3 części. Do drugiej dodać kakao, do tzreciej mak, jedna biała. Wylać na blachę najpierw z makiem potem kakaową i na koniec białą. Piec w nagrzanym piekarniku ok 40 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Miki 16.02.2013 14:49
super
Grażyna13 29.08.2012 12:35
Moje smaki :)
Anna152 20.06.2012 08:39
super
aacaac 05.08.2011 08:51
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat