Babka z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaj

    7 szt
  • margaryna

    1 szt
  • cukier

    1 szkl.
  • mąka

    2 szkl.
  • mak

    1 szkl.
  • kakao

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ucieraj masło i cukier.
2. Powoli dodawaj jajko i mąkę z proszkiem.
3. Podziel ciasto na 3 części.
4. Do jednej dodać maku, do drugiej kakao.
5. Do prodiża dodajemy najpierw ciasto białe, później ciasto z makiem i kakaowe.

Gotowe ! Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat