Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z likierem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
margaryna 25 dag
cukier 3/4 szkl
mąka 2.5 szkl
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
likier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z likierem

Kroki postępowania

1
Masło ucieramy z cukrem, następnie po kolei dodajemy jajka. Gdy masa jest utarta dodajemy likier. Może to być baileys, karaibski, kawowy lub jakiś inny dosyć gęsty.
Krok 1 - Babka z likierem foto
2
Następnie dodajemy mąkę i na koniec proszek do pieczenia. Gdy masa nie będzie zbyt gęsta należy dodać więcej mąki.
Krok 2 - Babka z likierem foto
3
Pieczemy w temp 160 stopni około godziny.
Krok 3 - Babka z likierem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.11.2012 09:57
smakowita do kawki
halina17 05.11.2012 09:48
Smaczna babka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak