Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z jabłkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 szt
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier brązowy 1/2 szklanki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
żurawina suszona 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce można dodać łyżeczkę cynamonu wymieszać.
Krok 1 - Babka z jabłkiem foto
2
Do miski wsypujemy mąkę ,cukier,proszek ,sodę i żurawinę i orzeszki siekane mieszamy.
Krok 2 - Babka z jabłkiem foto
3
Do miski wlewamy olej wbijamy jajka ucieramy mikserem na gładką masę
Krok 3 - Babka z jabłkiem foto
4
Utarte jajka wlewamy do wymieszanych suchych składników dodajemy jabłka mieszamy.
Foremkę na babkę smarujemy rozpuszczonym masłem i posypujemy bułką tartą.
Do formy dajemy ciasto .
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 175 st około 45 minut.
Krok 4 - Babka z jabłkiem foto
5
Upieczoną babkę studzimy na desce.
Jak wystygnie można udekorować polewą czekoladową.

POLECAM!!!
Krok 5 - Babka z jabłkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.02.2016 22:41
na pewno bardzo smaczna
Róża1 23.01.2016 14:03
podziwiam pomysł !! świetny przepis :-)
Janina 23.01.2016 13:12
Świetna babka;))
gosia56 23.01.2016 12:41
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Krystyna32 23.01.2016 07:59
wygląda pysznie
gusia1000 22.01.2016 22:00
Smacznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak