BABKA Z GRUSZKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukru

    25DAG
  • margaryna

    1
  • proszek do pieczenia

    2 lyzeczki
  • mąki

    40 dag
  • mlek

    8 lyzek
  • octu

    1 lyzka
  • gruszek

    75 dag
  • cukier puder

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy stopniowo mąkę i mleko, biaka ubijamy i dodajemy do masy, wsypujemy proszek i wlewamy ocet, gruszki myjemy obieramy i kroimy na pol, ukladamy na ciescie pieczemy 45 min, studzimy i posypujemy pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat