Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z GRUSZKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag.
cukier 20 dag.
cukier waniliowy 1 szt.
mąka pszenna 40 dag.
jajko 3 szt.
aromat rumowy
sól
proszek do pieczenia 1 szt.
mleko 100 ml.
kakao 5 dag.
cukier kryształ 5 dag.
cukier puder
gruszki w zalewie 50 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z GRUSZKAMI

Utrzeć masło,cukier,cukier waniliowy,jajka,aromat,szczyptę soli.Dodać mąkę z wymieszanym proszkiem do pieczenia i mleko.Dokładnie wymieszać,Włożyć 2/3 wymieszanego ciasta do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.Gruszki pokroić w ćwiartkę i ułożyć na cieście.Do pozostałego ciasta dodaj kakao,3 łyżki cukru,nieco mleka.Wymieszaj i wylej na gruszki.Piecz w temp.180-190 stopni ok.45 min.
Można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak