Babka z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche ciasto

  • cukier puder

    1 łyżka
  • kakao

    2 łyzki
  • kremówka

    1 1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis na kruche ciasto znajdziecie w innym moim przepisie.Śmietankę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy cukier puder i kakao. Delikatnie mieszamy. Gdy kruche ciasto będzie już zrobione robimy z nich małe kółka i wsadzamy do foremek przeznaczonych do babeczek, tak alby ciastem były oklejone boki foremki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż się zarumienią na złoty kolor. Gdy już się upieką i przestygną do środka wkładamy przygotowaną masę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ibag24 27.09.2012 12:45
extra
Ibag24 27.09.2012 12:45
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat