Babka ucierana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • masło

    25 dag
  • cukier puder

    1 szk
  • mąka

    2 szk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • śmietana kwaśna

    3 łyżki
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę oraz ubitą pianę z białek. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Masę przełożyć do formy. Piec 45 min. w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 13.11.2012 19:44
pyszne ciasto
barbara11561 07.09.2012 17:37
przepyszna
Wafelek2601 19.07.2012 08:51
Pyszna babka
Magdalena1110 02.12.2011 20:56
smaczna
ronald88 27.11.2011 09:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat