Babka śmietankowa

Babka śmietankowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • cukier puder

    1 szklanka
  • jaja

    4 szt
  • olej

    1/2 szkl.
  • budynie o smaku smietankowym

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    z połówki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babka śmietankowa

Wszystkie składniki miksowac przez 5 min. Przełożyć do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. Piec 45 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Reda 22.05.2012 09:26
fajne
Reda 22.05.2012 09:26
fajne
bami 18.04.2012 20:22
Bardzo szybki przepis :)
Aneta41 05.04.2012 17:14
bardzo lubię babki
Kate131 15.01.2012 10:42
pycha
ziutula
ziutula 10.01.2012 23:54
dobra do kawki..
Magda60 05.12.2011 23:21
polecam
Magda60 05.12.2011 23:21
polecam
pigila
pigila 21.11.2011 16:32
pycha
ronald88 27.06.2011 10:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat