Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka śmietankowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cukier 3/4 szkl
jajko 3 szt
smietana 18% 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka śmietankowa

Jajka ubijamy z cukrem na puch, następnie dodajemy śmietanę, chwilę miksujemy. Następnym krokiem jest dodanie mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy, po czym gotowe ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 50 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak