Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
margaryna 1/4 kostki
budyń śmietankowy 1 szt
jajko 1 szt
olej 3/4 szkl.
cukier kryształ 3/4 szkl.
mąka pszenna 2 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
jaja 4 szt
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: babka serowa

masa serowa
ser, cukier budyń , jajko oraz rozpuszczoną margarynę wszystko razem zmiksować, jeżeli masa jest gęsta rozrzedźić mlekiem.
ciasto
jajka zmiksować z cukrem, dodać kakao, olej, mąkę z proszkiem.
piec w foremce babkowej, najpierw wylewamy troszkę ciasta ,potem masę serową i resztę ciasta, piec w temp. 180* przez ok 80 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak