Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka orzechowa Zub3r'a

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
masło 1 kostka
cukier 1 1/2 szk
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 2 szk
proszek do pieczenia 1 łyż
orzechy włoskie 10 dag
śmietana 5 łyż
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka orzechowa Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Miękkie masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, 1 jajkiem oraz 3 żółtkami.
Krok 1 - Babka orzechowa Zub3r'a foto
2
Następnie do masy dodajemy śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia. Następnie dodajemy zmielone orzechy. Dokładnie mieszamy, Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Babka orzechowa Zub3r'a foto
3
Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem formy na babkę. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Babka orzechowa Zub3r'a foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.05.2014 23:17
na pewno bardzo smaczna
Wiesława1 01.05.2014 07:42
świetna babka
pajbek 30.04.2014 21:56
Piękna "baba" :-}

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak