Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na wykorzystanie białek (Piegusek)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mak 1 szkl
białko 1 szkl (ok. 5-6 sztuk)
cukier 1/2 szkl
masło 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 50 g (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na wykorzystanie białek (Piegusek)

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy partiami cukier, cały czas mieszając. Następnie przestudzone masło powoli dodajemy do masy i krótko miksujemy. Przesiewamy do masy mąkę wymieszaną w proszkiem do pieczenia. Dodajemy mak (bakalie) i mieszany delikatnie łyżką Ciasto wylewamy do keksówki i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 25.11.2015 14:06
Pyszności :)
Aleksandra/Olcia 25.11.2015 13:31
smaki dzieciństwa
Benita 25.11.2015 12:17
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak