Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miekkiej margaryny lub masla 250 g
cukier waniliowy 100 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
szczypta soli
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6 szt
mąki 400 g
tartych migdałów 150 g
śmietanki kremówki 100 ml
polewa czekoladowa biała
do dekoracji. np. cukrowe motylki,perełki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka migdałowa

1.Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i
szczyptą soli na puch.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka stopniowo dodawać do
masy.Mąkę wymieszać z tartymi migdałami i proszkiem do
pieczenia,wsypywać stopniowo do masy.
Wlać śmietankę kremówkę i wymieszać. Na koniec ubić pianę i
połączyć.
2.Formę na babkę (z kominem) wysmarowywać margaryną, oprószyć
mąką,włożyć ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak