Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka miętowa z czekoladką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
pastylki miętowe w czekoladzie 15 dag
masło lub margaryna 1 szt.
cukier 20 dag
jaja 5 szt.
proszek do pieczenia maly 1 szt.
krople miętowe 1 łyżeczka
mleko 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babka miętowa z czekoladką

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno jaja, dosypując delikatnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko, krople miętowe i wymieszać dokładnie mikserem. Na koniec wrzucić do ciasta pokrojone pastylki i ponownie wymieszać.
Krok 1 - Babka miętowa z czekoladką foto
2
Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy.
Krok 2 - Babka miętowa z czekoladką foto
3
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175 stopni około 40 minut.
Krok 3 - Babka miętowa z czekoladką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 09.02.2014 16:04
Wspaniała babka. Pastylki miętowe nadają jej oryginalności.
Monika58 09.02.2014 14:06
smak zapewne orginalny - smaczna baba
Anna20 09.02.2014 13:52
jeszcze takiej nie jadłam, ale czas spróbować :)
Poison1988 09.02.2014 13:25
Świetna propozycja przygotowania tradycyjnej babki :)
gibli 09.02.2014 10:14
lubię babki i bardzo lubię pastylki miętowe
noninka77 09.02.2014 10:02
lubię miętowe ciasta:)
Ankha 09.02.2014 09:52
Niebanalny pomysł
margaret 09.02.2014 09:25
fajna babeczka
Magula 09.02.2014 09:16
mniam pysznosci
Krzysztof15 09.02.2014 08:52
musi byc pyszna
mitek111 09.02.2014 08:42
to może być pyszne
Renata9 09.02.2014 08:40
smaczna babka, a do tego jeszcze ta mięta
Romanowka 09.02.2014 08:11
smakowita babeczka!
Wiesława1 09.02.2014 07:57
super babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak