Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka mateczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 5 łyżek
jajko 5 szt
masło 250 g
cukier 1 szklanka
rodzynki 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka mateczki

Jajka bardzo dokładnie ubić z cukrem.
Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i dalej ubijać.
Masło roztopić w garnuszku, zagotować i gorące wlewać do ciasta małym strumieniem
cały czas miksując.
Formę do babki z kominem wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
Na dno wsypać rodzynki i zalać ciastem.
Piec w 180 stopniach C około 45 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 20.03.2015 14:11
fajny przepis
bietka 20.03.2015 13:28
prosta i smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak