Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 2 szklanki
jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżka
masło lub margaryna 25 dag
sól szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki

Dodatkowo

masło 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa.


1.Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym,następnie wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy.Następnie dodajemy mąkę,sól i proszek do pieczenia,dokładnie ucieramy.
2.Ciasto dzielimy na dwie części,do jednej dodajemy kakao i ucieramy.
3.Foremkę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą,następnie wykładamy ciasto ciemne,a na ciemne jasne.Warstwy ciasta możemy lekko przemieszać.
4.Babkę pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona.Studzimy i wyjmujemy z foremki.Kroimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.05.2017 13:43
Dziękuję:)
IwonaKa 16.01.2016 18:15
Wygląda na pulchną i lekką,takie właśnie lubię
Babeczka35 16.01.2016 07:39
Dziękuję:)
gusia1000 15.01.2016 19:31
Smaczna babka.
gosia56 15.01.2016 18:09
Super babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak