Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 20 dkg
mąka ziemniaczana 20 dkg
mąka pszenna 20 dkg
margaryna 18 dkg
mleko 2% 1/2 szklanki
olejek migdałowy
proszek do pieczenia 1/2 porcji
tłuszcz do formy
kakao 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Podłużną formę wysmarować tłuszczem, dno wyłożyć natłuszczonym pergaminem. Margarynę rozetrzeć w misce, dodawać po jednym jajku, cukier, mleko (śmietankę), mąkę wymieszaną proszkiem oraz olejek i wszystko dokładnie utrzeć. Podzielić na dwie części. Jedną część ciasta wlać do formy, drugą wymieszać z kakao, wlać do formy na ciasto jasne i upiec. Ok. 45 min w niezbyt gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak