Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
olej 160 ml
jajko 4-5 szt
masło lub margaryna do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Jajka ubijamy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Do ubitych jajek naprzemiennie dodajemy przesiana mąkę i olej. Na wysmarowaną i obsypaną bułką tartą blaszkę wylewamy większą połowę przygotowanego ciasta. Do pozostałej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wylewamy na jasną masę wokół blaszki. Ciasto pieczemy w 180*C przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.08.2014 09:31
Moja ulubiona
w mojej kuchni 02.08.2014 14:30
lubię takie ciasta na deser..
ice cubes 02.08.2014 12:51
lubię takie desery
lena57 02.08.2014 12:09
Prezentuje się wspaniale
pestka 02.08.2014 11:50
smaczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak