Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
cukier 1 szklanaka
masło 250 gram
mąka 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Jaja ubić z cukrem na białą masę . Rozetrzeć masło , dodawać po łyżce masę jajeczną wciąż ucierając . Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz cukrem waniliowym . Dokładnie wymieszać . Formę natłuścić , wlać do niej połowę ciasta . Do pozostałej wsypać kakao , dokładnie wymieszać , wlać do formy na warstwę białego ciasta . Lekko zamieszać widelcem marmurkowy wzór . Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 190 stopni piec 45 min . Smacznego .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 29.09.2013 10:27
wygląda pysznie
Grazyna0211 10.09.2013 09:55
pyszne ciasto
Dorian 27.08.2013 23:20
slicznie wyglada
EmciaPichci 17.08.2013 08:21
woow ale piękna :)
Janina 06.08.2013 16:21
Pyszna babka
Magula 06.08.2013 07:32
Uwielbiam takie babki
Krzysztof15 06.08.2013 06:33
bardzo lubie taka babke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak