Babka marmurkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    2 łyżki
  • cukier puder

    300 g
  • sok z cytryny

    1 szt
  • jajka

    6 szt
  • mąka

    300 g
  • woda

    4 łyżki
  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić na sztywno pianę z białek.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodając sok z cytryny.
Do żółtek dodać przesianą mąkę i pianę, dokładnie wymieszać, odlać połowę ciasta, dodać kakao i wymieszać , wlać do wysmarowanej tłuszczem formy najpierw ciasto białe, następnie ciasto z kakao. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat