Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa wg Zub3r'a

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 3/4 szk
majonez 3 łyż
cukier waniliowy
mąka pszenna 1/2 szk
mąka ziemniaczana 1/2 szk
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
olej 1 łyż
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa wg Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do białek dodajemy cukier i cukier waniliowy i dokładnie miksujemy, aż cukier się rozpuści.
Krok 1 - Babka majonezowa wg Zub3r'a foto
2
Do białek z cukrem stopniową dodajemy po żółtku. Mieszamy.
Krok 2 - Babka majonezowa wg Zub3r'a foto
3
Na koniec dodajemy majonez, olej oraz mąki wymieszane z proszkiem o pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Babka majonezowa wg Zub3r'a foto
4
Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem formy na babki. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 4 - Babka majonezowa wg Zub3r'a foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.07.2014 13:55
Baba pierwsza klasa!
Adam/ZUB3R 25.07.2014 21:49
babka jest dobra, bardzo delikatna, smak podobny do biszkoptu.
slonko888 25.07.2014 20:22
nigdy nie robiłam babki z majonezem :) czy on zmienia smak co daje babce?czy musi by jakis łagodny czy obojetnie jaki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak