Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka krówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1/2 szklanki
masa krówkowa 400 g
mąka pszenna 1,5 szklanki
olej 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka krówka


Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać masę krówkową, przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować.
Wlać do ciasta olej, po połączeniu się składników.
Formę do baby o średnicy 22 cm (mierzone na górze ) nasmarować tłuszczem i posypać kaszą manną.
Wlać ciasto i piec około 45 min w 180 stopniach C.
Po przestudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 18.02.2015 14:16
pyszna babka:)
mzap88 18.02.2015 12:16
proszę o kawałek albo dwa :D
misia53 17.02.2015 23:20
interesujacy przepis
Agata3 17.02.2015 17:44
smakowita :)
Sroczka 17.02.2015 15:09
Zjadłabym kawałek takiej babki.
Zdzisław 17.02.2015 14:42
takie słodkości bardzo lubię
mirosława4 17.02.2015 14:37
apetyczna ta babeczka
pajbek 17.02.2015 14:36
Pysznie wygląda :-)
olyabuziaczek 17.02.2015 14:08
na pewno dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak