Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
margaryna 250 gram
cukier 3/4 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 1/3 szklanka
jajko 4 sztuka
czekolada deserowa 1 tabliczka
mleczko kokosowe 6 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

Margarynę zmiksować z cukrem i wiórkami, następnie z jajkami i mleczkiem, a na końcu z mąką i proszkiem.

Przełożyć ciasto do formy na babkę i piec ok. 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180'.

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, posmarować nią ostudzoną babkę.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 11.03.2013 09:19
bardzo smacznie wygląda
Ania321 11.03.2013 00:08
wygląda bardzo smacznie :)
Fiffi 10.03.2013 21:46
bardzo apetyczna ta babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak