Przepis i sposób przygotowania na: Babka keksowa z lustrzaną polewą
Kroki postępowania
Jajka wbić do miski, wsypać cukry, ubijać do uzyskania gęstej puszystej masy.



Piec w nagrzanym do 170*c piekarniku przez 45-50 minut.
Gotowa babkę wyjąć z piekarnika, z formy wyjąć dopiero gdy przestygnie.
Lustrzana polewa:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie jak w przepisie na opakowaniu.
Do małego garnuszka wsypać cukier, wlać wodę i zagotować, gdy cukier się rozpuści wlać śmietankę i ponownie zagotować, zdjąć z ognia, dodać startą na tarce czekoladę oraz zielony barwnik-ilość zależy od efektu kolorystycznego jaki chcemy uzyskać, odciśniętą żelatynę, całość zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej gładkiej masy-będzie dość lejąca –taka ma być, odstawić na całą noc w temp pokojowej, na drugi dzień, polewę zamieszać łyżką rozprowadzić na babce, udekorować dowolnie.
Polewa ta nigdy nie będzie twarda tylko lekko klejąca.
Słodkich wypieków!
