Babka kefirowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 szkl
  • kefir

    1 szkl
  • olej

    0,5 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • jajka

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kisiel wiśniowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ( oprócz kisielu ) wrzucić do miski. Dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na 3 części.

Do drugiej miseczki odłożyć 1/3 ciasta. Dodać kisiel (proszek) i dokładnie wymieszać.

Do foremki od babki dać jedną cześć jasnego ciasta, na to ciasto z kisielem i na to jasne ciasto.

Piec 40 minut w 160 st C

Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 31.10.2016 11:27
Idealna słodkość:)
Marwit 01.10.2015 18:27
Pyszotka :)
Franciszek 28.09.2015 11:16
dobra do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat