Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa z rodzynkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
masło 150 gram
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 4 łyżeczki
rodzynki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Masło w temp. pokojowej ubić mikserem razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać do ubitej masy po jednym jajku. Następnie dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, wymieszać mikserem, aby się połączyło.
Krok 1 - Babka kakaowa z rodzynkami foto
2
Na koniec wymieszać z rodzynkami . Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 min. do suchego patyczka, w 180st. C. Ciasto odstawić do ostudzenia.
Krok 2 - Babka kakaowa z rodzynkami foto
3
Ciasto można dodatkowo ozdobić ulubiona polewą, aby było bardziej wilgotne.
Krok 3 - Babka kakaowa z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 23.02.2014 15:23
szybka łatwa a jaka smaczna:D
Marta1986 23.02.2014 13:00
smacznie wygląda
babajaga1969 23.02.2014 12:54
smaczna babka - lubię takie
Pyszota 23.02.2014 12:46
pysznie wygląda
adelajda 23.02.2014 12:18
wygląda pysznie :)
Konczi 23.02.2014 11:44
Lubie takie babki, proste i szybkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak