Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa - galaretkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
jogurt grecki 400 ml
mleko 3,2% 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyżek
cukier wanilinowy 1 pacz

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa - galaretkowa

1.
Każdą galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i zostawi do całkowitego stężenia ( ja zrobiłam dzień wcześniej.) Żelatynę rozpuszczamy w 3,4 szkl .gorącej wody. Mleko gotujemy do mleka dodajemy rozpuszczoną żelatynę.Studzimy.Do wystudzonego mleka dodajemy zmiksowany z cukrem waniliowym jogurt naturalny dokładnie mieszamy .Galaretki kroimy w większą kostkę i dodajemy do masy mleczno - jogurtowej .Wymieszać,tak przygotowaną masę przelać do foremki silikonowej lekko wysmarowanej tłuszczem ( wtedy łatwiej bezie nam sie wyciągało babkę) schłodzić w lodówce kilka godzin do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 00:22
Jak możesz, to dodaj proszę foto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak