Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 1,5 szkl
jogurt grecki 250 ml
olej 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 16 g
olejek śmietankowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia a cukry ze sobą.
Krok 1 - Babka jogurtowa foto
2
Jajka zmiksować wraz z jogurtem i olejem na jednolitą gładką masę.
Krok 2 - Babka jogurtowa foto
3
Miksując wsypać oba cukry i zmiksować, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do natłuszczonej formy i piec przez 30-35 minut w temp. 180 stopni.

Krok 3 - Babka jogurtowa foto
4
Można posypać cukrem pudrem lub polać dowolna polewą.
Krok 4 - Babka jogurtowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:22
Fajnie wygląda.
ben-ka 17.06.2015 20:22
Bardzo fajna babeczka Ci wyszła.
Agata3 17.06.2015 19:47
wygląda jak z cukierni! super :)
aginaa 17.06.2015 16:20
smaczna baba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak