Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jagodowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 4 szt
jogurt naturalny 1 szkl
margaryna 3/4 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier 12 dag
cukier waniliowy
jagody 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jagodowa

Kroki postępowania

1
Wszystkie suche składniki mieszamy w misce.
Krok 1 - Babka jagodowa foto
2
Margarynę roztopić i ostudzić.. Wymieszać ja z jogurtem i jajkami.
Krok 2 - Babka jagodowa foto
3
Do mokrych składników dodać suche .
Krok 3 - Babka jagodowa foto
4
Ciasto dokładnie wymieszać , jagody umyć.
Krok 4 - Babka jagodowa foto
5
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć część ciasta
Krok 5 - Babka jagodowa foto
6
Ciasto posypać jagodami
Krok 6 - Babka jagodowa foto
7
i przykryć warstwą ciasta. Powtarzać tak do końca jagód i ciasta.
Krok 7 - Babka jagodowa foto
8
Ciasto piec około 1 godziny w temp 180 stopni
Krok 8 - Babka jagodowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak