Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka gotowana w polewie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
skórka z cytryny
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Babka gotowana w polewie

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i po trochu mąki pszennej, następnie dodać proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Wlać ciasto do formy i gotować 1 godzinę i 15 minut od zagotowania. Gorącą od razu wyjąć z formy. Po ostygnięciu polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 31.03.2016 23:02
smakowita babka!
as28 31.03.2016 19:22
super babka
Czyki 31.03.2016 19:19
Co za pychatna babka :) cudo
misia123410 31.03.2016 18:10
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak