Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka górnicza

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
margaryna 1/2 kostki
cukier 1 szkl
dżem porzeczkowy 2 łyż
mleko 1 szkl
mąka 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 2 płaskie łyżeczki
kakao 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczki
rodzynki 1 mała garść

Porada

Ciasto wyśmienicie smakuje oblane polewą czekoladową.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka górnicza

Kroki postępowania

1
Miękko margarynę ucieramy z cukrem, jajkiem i dżemem.
Krok 1 - Babka górnicza foto
2
Następnie dodajemy mąkę z sodą, mleko, przyprawę do piernika oraz kakao. Dokładnie mieszamy. Na koniec wsypujemy rodzynki.
Krok 2 - Babka górnicza foto
3
Ciasto dokładnie mieszamy. Wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 50 - 55 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Babka górnicza foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.07.2014 14:36
interesujące i na pewno pyszne ciasto
Maria 70 25.05.2014 22:38
Lubię ciasta z dodatkiem dżemu.
Pani Domu 25.05.2014 20:34
ciekawa babka
adelajda 25.05.2014 17:18
wygląda kusząco
IwonaDD 25.05.2014 16:57
świetna babka
Laila2786 25.05.2014 13:46
do kawki pyszna
Lidzia 25.05.2014 12:36
Z dżemem porzeczkowym - pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak