Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka górnicza

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 2 szklanki
dżem z czarnej porzeczki 2 łyżki
mąka 4 szklanki
jajko 2 szklanki
mleko 2 szklanki
kakao 2 łyżki
cynamon 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka górnicza

Margarynę, cukier i dżem ucieramy. Dodajemy jajka, cynamon, kakao. Powoli wlewamy mleko z sodą. Dokładnie wyrabiamy. Ciągle mieszając dodajemy powoli mąkę. Ciasto wylewamy na formę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 15.11.2013 09:01
zapisuję przepis
gusia1000 14.11.2013 19:41
Przepis od lat znany i też nazwa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak