Babka czekoladowa

Babka czekoladowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • margaryna

    50 g
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć razem z margaryną, cukrem pudrem i przestudzoną czekoladą na jednolitą masę. Dodać do tego mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ubić białka ze szczyptą soli na pianę, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać Piec w tem 190st.C około 50 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

29.11.2012 09:30
Znakomita

janek64

21.09.2012 13:49
Prosty i ciekawy przepis :)

m1monika

04.09.2012 12:16
pyszna :-)

jeta72

17.07.2012 10:17
smaczna :-)

rzenia15

27.10.2011 16:22
uwielbiam babki

Małgorzata113

04.04.2011 10:57
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat