Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 3 szklanki
jajko 9 szt
mąka pszenna 3 szklanki
olej 2/3 szklanki
sok z cytryny 3 szt
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Porada

Polecam udekorować lukrem.Ta była dla mojego syna więc jest z odrobiną czekolady :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa.

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki miksować przez 5 minut.
Krok 1 - Babka cytrynowa. foto
2
Ciasto wlać do dużej formy i piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Babka cytrynowa. foto
3
Po 3 godzinach wyjąć babkę z formy i udekorować :-)
Krok 3 - Babka cytrynowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak