Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    300 g
  • sól

    1 łyzeczka
  • masło

    100 g
  • skórka z cytryny

    1 łyzka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • mąka tortowa

    450 g
  • proszek do pieczenia

    3,5 łyzeczki
  • laska wanilii

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babka cytrynowa foto
Rozbić jajka i wsypać cukier i wanilie oraz sól
Krok 2 - Babka cytrynowa foto
Jajka utrzeć z cukrem solą i wanilią przez około 5 min do momentu aż się spieni.
Krok 3 - Babka cytrynowa foto
przelewamy do formy z automatu i dodajemy pozostałe składniki
Krok 4 - Babka cytrynowa foto
włączamy program - ciasto u mnie program 10.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gracer

03.12.2015 08:41
Polecam bo prosta i smaczna

MałaMi89

02.12.2015 15:38
Lubię takie proste wypieki - mięciutka, pulchniutka i do tego cytrynowa... Mmmm idę robić kawę :)

slodkieniebo

02.12.2015 08:56
najlepsza w towarzystwie kubka kawy ... :)

aginaa

01.12.2015 17:23
super babka, tez taka robie

Konczi

01.12.2015 16:49
uwielbiam takie babki - super

RenataZ-et

01.12.2015 16:04
super babka

ania2610

01.12.2015 15:53
babka z prawdziwego zdarzenia: wyrośnięta i pyszna

adelajda

01.12.2015 15:41
Moja ulubiona babka :)

mirosława4

01.12.2015 14:50
smaczna :)

agnieszka214

01.12.2015 11:52
bardzo lubie tak pyszne ciasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat