Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
margaryna 220 g
cukier 180 g
jajko 4 szt
sok z cytryny 0,5 szt
skórka z cytryny 1 łyzka
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, sokiem i skórką z cytryny.

Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.

Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy z masą.

Przekładamy ciasto do formy i pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.07.2013 08:47
supr babeczka
Mniam 13.07.2013 00:16
Super babeczka.
Milena87 12.07.2013 21:10
uwielbiam babke cytrynową
Megg 12.07.2013 20:31
wspaniała babka
Konczi 12.07.2013 20:24
super babka
dziewczyna_z_kodeksem 12.07.2013 19:52
trafia w mój gust !
Olga_SK 12.07.2013 19:48
A ja lubię proste przepisy, które dają mega smakowite dania :) Piękna baba!
adelajda 12.07.2013 19:31
najlepsza jest cytrynowa
Agata3 12.07.2013 19:26
Bardzo lubię cytrynowe wypieki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak