Babka cafe latte

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • cukier

    200 g
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • jajka

    4 szt
  • mąka

    350 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • mleko

    75 ml
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy stopniowo po 1 jajku, cały czas ucierając. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i solą oraz mleko. Mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kawę, do drugiej kakao a trzecią pozostawiamy jasną. Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 6x30 cm. wyłożonej papierem do pieczenia alub posmarowanej masłem. Najpierw część z kawą, potem z kakao a na wierzch część jasną. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok 50 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 07.10.2013 16:04
Nie przepadam za babkami (chyba ,że są żywe) ,ale ta kawa mnie nęci.
Małgorzata9 06.10.2013 20:44
fajne ciacho
elka72 06.10.2013 19:34
Jak z kawą to na pewno smaczna:)
msmors 06.10.2013 19:14
pyszności do kawy
kokoszka 06.10.2013 18:36
pysznie wyglada
Dorota59 06.10.2013 18:32
super do kawki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat