Babka budyniowa

Babka budyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    3 szt.
  • śmietana

    1,5 szkl.
  • mąka

    1,5 szkl.
  • cukier

    1,5 szkl.
  • jajko

    6 szt.
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babka budyniowa

Utrzeć żółtka z cukrem, partiami wsypywać na przemian budyń, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewać śmietanę. Na koniec dodac pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 min. Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

RenataZ-et 19.06.2013 23:26
super ciasto
Ewelina38 07.02.2013 10:33
rewelacyjna babeczka :)
Ewelina47 06.09.2012 21:08
pyszna babka
Marta1986 14.04.2012 16:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat