Babka budyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    3 szt.
  • śmietana

    1,5 szkl.
  • mąka

    1,5 szkl.
  • cukier

    1,5 szkl.
  • jajka

    6 szt.
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć żółtka z cukrem, partiami wsypywać na przemian budyń, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewać śmietanę. Na koniec dodac pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 min. Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 19.06.2013 23:26
super ciasto
Ewelina38 07.02.2013 10:33
rewelacyjna babeczka :)
Ewelina47 06.09.2012 21:08
pyszna babka
Marta1986 14.04.2012 16:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat