Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biszkoptowa z kakao

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 7 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 6 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 7 szt
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biszkoptowa z kakao

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 2/3 ciasta wylewamy na wysmarowaną blaszkę a do reszty dodajemy kakao i wylewamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 40 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak