Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bezglutenowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
mąka kukurydziana 3/4 szkl
masło 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat cytrynowy 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bezglutenowa

Jaja ubić, tak aby podwoiły swoja objętość. Następnie dodać małymi porcjami cukier cały czas ubijając. Następnie dodać przesiane maki z proszkiem. Na końcu dodać aromat i roztopione, gorące masło, szybko połączyć i wlać do wysmarowanej formy. Piec 20 minut w 160 stopniach. Następnie podnieść temperaturę do 170 stopni i piec jeszcze około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.01.2013 12:09
Cudna baba-ciekawy przepis.
dianix 08.01.2013 19:01
super, biore przepis do sibie, pięknie wyrośnięta
babajaga1969 16.11.2012 20:54
super
kasienka23 21.10.2012 12:53
prezentuje się bardzo ładnie :)
Magula 21.10.2012 12:21
fajny przepis
Poison1988 21.10.2012 12:10
Ładnie wyrosła i pewnie super smakuje :)
cukiereczek 21.10.2012 11:29
piękna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak