Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Babeczki z rodzynkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3,5 szklanki
mleko
0,5 litra
proszek do pieczenia
2-3 łyżeczki
cukier
1 szklanka
masło
15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z rodzynkami

Utrzeć masło z cukrem,wbić żółtka i wyrobić masę.Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, dodać aromat,mleko i pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Dodać rodzynki (zamiast rodzynek mogą być kawałki czekolady)
Piec w foremkach na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem:)
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak