Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem budyniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche babeczki 18 szt
mleko 400 ml
cukier 2 łyżki
budyń śmietankowy 1
masło 80 g
mąka 1 łyżka
powidła śliwkowe
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem budyniowym

Kroki postępowania

1
Babeczki rozkładamy na talerzu, ja do połowy dałam pokruszone orzechy a do drugiej połowy po pół łyżeczki powideł.
Krok 1 - Babeczki z kremem budyniowym foto
2
W garnku podgrzewamy 3/4 mleka z masłem na krem budyniowy. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Gdy masło z mlekiem zaczną się gotować, wlać do garnka rozmieszany w reszcie mleka budyń. Chwilę gotować całość, cały czas mieszając. Masę odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - Babeczki z kremem budyniowym foto
3
Po ostygnięciu napełniamy masą ciasteczka za pomocą szprycy. Na koniec posypujemy startymi na drobnej tarce orzechami i dekorujemy cząstkami owoców. Ja przechowuje w lodówce.
Krok 3 - Babeczki z kremem budyniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 31.07.2012 09:45
super
Rafał10 31.07.2012 09:22
mniam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak