Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Babeczki z drobinkami czekolady w migdałowej polewie

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
125 g
masło
125 g
cukier
125 g
jajko
2 sztuki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka
mleko
3 łyżki
drobinki czekoladowe
150 g
masło lub margaryna
25 g
polewa czekoladowa
1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z drobinkami czekolady w migdałowej polewie

Wszystkie składniki należy zmiksować. Mleko dodać na końcu i ponownie zmiksować. Łyżką wmieszać delikatnie drobinki czekoladowe w dowolnym smaku.
Ciasto nałożyć do 3/4 wysokości foremek na muffinki.

Piec w temp. 200 stopni przez 15 minut. Wystudzić.

W kąpieli wodnej rozpuścić migdałową polewę czekoladową, dodając 25g masła. Polać nią wystudzone babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 04.10.2012 09:26
A gdzie Ty taką polewę wynalazłaś?? O nie! Teraz to masz pisać jak idziecie do sklepu;p
-Natka- 23.09.2012 10:45
ładny kolorek mają Twoje babeczki! :)
Pietruszka 23.09.2012 10:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak