Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z drobinkami czekolady w migdałowej polewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 125 g
masło 125 g
cukier 125 g
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
mleko 3 łyżki
drobinki czekoladowe 150 g
masło lub margaryna 25 g
polewa czekoladowa 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z drobinkami czekolady w migdałowej polewie

Wszystkie składniki należy zmiksować. Mleko dodać na końcu i ponownie zmiksować. Łyżką wmieszać delikatnie drobinki czekoladowe w dowolnym smaku.
Ciasto nałożyć do 3/4 wysokości foremek na muffinki.

Piec w temp. 200 stopni przez 15 minut. Wystudzić.

W kąpieli wodnej rozpuścić migdałową polewę czekoladową, dodając 25g masła. Polać nią wystudzone babeczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 04.10.2012 09:26
A gdzie Ty taką polewę wynalazłaś?? O nie! Teraz to masz pisać jak idziecie do sklepu;p
-Natka- 23.09.2012 10:45
ładny kolorek mają Twoje babeczki! :)
Pietruszka 23.09.2012 10:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak