Ali

Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem, szpinakiem i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 opakowania
  • szpinak świeży

    200 gram
  • ser feta

    200 gram
  • łosoś wędzony

    150 gram
  • masło

    2 łyżki (+ do posmarowania formy)
  • śmietana

    1 łyżka
  • pistacje

    20 gram
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak myjemy i osuszamy. Smażymy na maśle, dodajemy łyżkę śmietany, doprawiamy pieprzem i lekko solimy. Fetę kroimy w małą kostkę, a szpinak w cienkie paseczki. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty i wykładamy nim posmarowane masłem foremki do babeczek, tak aby ciasto wystawało ponad nie. Wkładamy do środka łyżkę szpinaku, kosteczkę lub dwie fety oraz trochę łososia. Posypujemy pokruszonymi pistacjami i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia na około 15 minut. Pod koniec, aby się nie babeczki przypaliły, wyłączamy górną grzałkę i zostawiamy tylko dół.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 23.02.2015 08:45
extra babeczki
Futka 21.01.2015 20:01
Znakomita i niezwykle smaczna propozycja :)
Wiesława1 21.01.2015 14:51
świetna propozycja
misia53 20.01.2015 21:57
Bardzo ciekawie wyglądają
Lucan 20.01.2015 19:38
Ali, a zdjęcia z Twojego bloga? :)
agnieszka214 20.01.2015 18:26
super smaczne połaczenia smaków
Kamil 20.01.2015 18:09
Warto spróbować :)
cukiereczek 20.01.2015 17:13
bardzo ciekawie i apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat