Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem i owocami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto

mąka pszenna 200 g
masło 100 g
cukier 2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki

Dodatkowo

budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 500 ml
cukier 2 łyzki
owoce sezonowe ok. 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem i owocami

Ciasto zagniatamy z mąki, masła, cukru i śmietany. Ciasto wkładamy do lodówki.
Owoce myjemy i ewentualnie kroimy na mniejsze części. Schłodzone ciasto wyciągamy z lodówki i rozwałkowujemy. Foremki do babeczek wypełniamy ciastem i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy na złoto około 20 minut. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzone babeczki wypełniamy ostygniętym, ale nie zimnym budyniem i dekorujemy owocami. Przechowujemy w chłodnym miejscu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 23.10.2015 22:57
Gratulacje pieknie
Benita 21.10.2015 15:47
Mniam, mniam..apetyczny deser
Agnieszka-87-25 21.10.2015 14:55
pyszne słodkości
Monika-twin 21.10.2015 13:51
PYSZNE BABECZKI.
bietka 21.10.2015 12:41
lubię takie babeczki :)
Futka 21.10.2015 12:24
Cudne babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak