Babeczki z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • mąka

    25 dag
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • jajko

    2 szt
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    15 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń przygotować w mniejszej ilości mleka niż zwykle ( ok 300-350 ml) z dwoma łyżkami cukru- wystudzić.
Suche składniki wymieszać w jednej misce, a w drugiej rozmącić jajka z olejem i mlekiem.
Mokrą masę wlać do suchej- wymieszać.
Nakłądać porcjami do foremek- dodać łyżeczkę budyniu- i przykryć znów masą.

Piec ok 20- 25 min w temp 190 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna87 22.10.2012 20:11
pyszne
gusia1000 07.08.2012 19:51
Pyszność.
Kasiax18 17.07.2012 14:18
extra
kasienka23 24.06.2012 21:39
pycha
kasienka23 24.06.2012 21:39
pycha
Margo1 17.06.2012 09:18
smaczne są
Ela15 05.06.2012 19:57
pycha
Kuchareczka2 26.05.2012 10:08
znakomite
dorotka0000025 08.05.2012 14:00
pycha
fictor123 25.04.2012 08:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat