Babeczki z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 litra
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    2 łyżki
  • galaretka

    1 opakowanie
  • orzechy

    wg uznania
  • polewa czekoladowa

    do dekoracji
  • kruche babeczki

    10 sztuk
  • owoce

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń ugotować w podanej ilości mleka z dodatkiem cukru , przestudzić. Nakładać budyń do babeczek , dodać owoce, galaretki i pozostałe składniki .Polać polewą albo rozpuszczoną czekoladą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewasylwia 20.06.2011 10:32
bajkecznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat