Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

margaryna 110 gram
cukier 1/2 Szklanki
jajko 2
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Bita śmietana

śmietana kremówka 200 ml
cukier puder 1 łyżka
kolorowa posypka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Margarynę miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 1 - Babeczki z bitą śmietaną foto
2
Miksując, wbijamy po jednym jajku.
Krok 2 - Babeczki z bitą śmietaną foto
3
Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy, aż masa będzie jednolita.
Krok 3 - Babeczki z bitą śmietaną foto
4
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek (po 1,5 łyżki). Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Babeczki z bitą śmietaną foto
5
Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch babeczek. Posypujemy posypką.
Krok 5 - Babeczki z bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 18.03.2016 15:45
Super babeczki;))
marcia7 18.03.2016 14:53
bardzo apetycznie wyglądają
mirosława4 18.03.2016 13:56
poproszę jedną
ilka01 18.03.2016 10:58
pyszności :)
Aleksandra/Olcia 18.03.2016 10:51
proste a jakie pyszne
Krystyna32 18.03.2016 09:16
bardzo apetyczne
Krzysztof15 18.03.2016 06:59
bardzo lubię
Babeczka35 17.03.2016 21:36
Smaczne babeczki.
bertpvd 17.03.2016 21:31
piękne babeczki
Czyki 17.03.2016 21:27
Pyszne takie babeczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak