Babeczki z białą czekoladą i kokosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    15 dag
  • cukier

    15 dag
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • jaja

    3 szt
  • margaryna

    10 dag
  • mąka pszenna

    10 dag
  • mąka ziemniaczana

    25 g
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej by była płynna. Studzę.
Cukier ubijam z jajkami na puszysta masę.
Dodaje miękką margarynę oraz obie mąki i proszek do pieczenia.
Miksuje na jednolitą masę.
Na samym końcu dodaję płynną, chłodną czekoladę oraz wiórki kokosowe.
Mieszam na jednolitą masę.
Piekarnik nagrzewam do 180 st.
Przekładam ciasto do foremek babeczkowych lub papilotek na 1/2 wysokości foremki.
Piekę ok. 25 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 06.12.2013 10:43
dziekuje i polecam przepis do wyprobowania
Róża1 08.10.2013 20:39
ciekawy pomysł:-)
Megg 03.09.2013 12:35
uwielbiam kokos więc te babeczki są dla mnie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat