Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z białą czekoladą i kokosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 15 dag
cukier 15 dag
wiórki kokosowe 2 łyżki
jaja 3 szt
margaryna 10 dag
mąka pszenna 10 dag
mąka ziemniaczana 25 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z białą czekoladą i kokosem

Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej by była płynna. Studzę.
Cukier ubijam z jajkami na puszysta masę.
Dodaje miękką margarynę oraz obie mąki i proszek do pieczenia.
Miksuje na jednolitą masę.
Na samym końcu dodaję płynną, chłodną czekoladę oraz wiórki kokosowe.
Mieszam na jednolitą masę.
Piekarnik nagrzewam do 180 st.
Przekładam ciasto do foremek babeczkowych lub papilotek na 1/2 wysokości foremki.
Piekę ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 06.12.2013 10:43
dziekuje i polecam przepis do wyprobowania
Róża1 08.10.2013 20:39
ciekawy pomysł:-)
Megg 03.09.2013 12:35
uwielbiam kokos więc te babeczki są dla mnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak